Ασε καλύτερα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2005

ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΝΤΑΗΣ με καταπιεσμένες ανεκπλήρωτες επιθυμίες


Τέτοιος ήταν ο βρωμερός φονιάς της Κορίνθου που του τη «γύρισε» και σκότωσε την 22χρονη κοπελίτσα. Κι ας μου πούνε ότι θέλουν οι όποιοι ψυχολόγοι που θα αποφανθούν στα δικαστήρια.

Είναι λέει τέκνο χωρισμένων γονιών. Να τον χαίρονται οι (χωρισμένοι) γονείς του. Μεγάλωσε λέει μόνος του. Και καλά έκανε. Όμως θα μπορούσε να μεγαλώσει επιλέγοντας τον «σωστό» δρόμο αντί του εύκολου δρόμου που πήρε. Αυτός όμως επέλεξε την ξεφτίλα και δυστυχώς για την αδικοχαμένη Αννα έτυχε να τον καλέσει η μητέρα πατρίδα στην Κόρινθο για να συναντηθούν εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Ποιος ξέρει πόσα κόμπλεξ κουβαλάει αυτό το πλάσμα. Προφανώς μισεί τους πάντες. Ισως στο σχολείο να έδερνε τους μικρότερους (εννοείται) για να δείξει πόσο «άντρα» είναι. Ισως και στη ζωή του να έκανε συνεχώς νταϊλίκια και τσαμπουκάδες για να δείξει επίσης πόσο «άντρα» είναι. Το έχουν αυτό οι κάφροι: δεν έχουν κάποιο τρόπο να δείξουν ότι είναι «άντρες» και με το φόβο του να χαρακτηριστούν «μη άντρες» τους πιάνει πανικός. Και γίνονται νταήδες, τσαμπουκάδες και το λοιπό καφρολόι που έχει κατακλύσει την ελληνική κοινωνία.

Ισως να μη τα πήγαινε καλά με τα κορίτσια, όπως και ο άλλος τρελάρας, ο Παπαχρόνης. Τι ίσως δηλαδή, 105% σίγουρα έτσι θα ήταν. Ποιος υγιής άνθρωπος ακολουθεί μια γυναίκα στην τουαλέτα; Και γιατί πήγε εκεί; Για να γνωριστούνε; Αν ήθελε να γνωριστούνε θα της έπιανε συζήτηση στο τραπέζι που καθόταν και δε θα περίμενε να πάει στην τουαλέτα για να την ακολουθήσει κρυφά.

Κάποια άλλη αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι λίγη ώρα πριν το έγκλημα παρενοχλούσε εκείνη και τις φίλες της με χυδαίες εκφράσεις κλπ. Καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται…

Γιατί λοιπόν την ακολούθησε στην τουαλέτα; Μα για να τη βιάσει. Ισως να το έχει ξανακάνει. Ε, σου λέει, ψηλός και πιθηκοειδής όπως είμαι ποια θα μπορέσει να γλιτώσει από μένα;

Η άτυχη κοπέλα προφανώς τον διαολόστειλε. Δυστυχώς όμως δε ξέφυγε από το ψυχοπαθές καθίκι και έχασε τη ζωή της.

Τα ξανάπαμε πριν λίγο καιρό και είναι βαρετό να ξαναλέμε τα ίδια: ποια είναι ίσως η δίκαια ανταπόδοση (δε θέλω να πω τιμωρία γιατί δεν υπάρχει πρακτικό όφελος από την όποια τιμωρία) για τέτοια βρωμερά πλάσματα;

Εκτέλεση; Απαγχονισμός; Ισως να νοιώσουν ελάχιστα καλύτερα οι δικοί της αλλά η κοπέλα δεν θα έρθει πίσω.

Καμιά 20ριά χρόνια φυλακή τα οποία θα γίνουν 6 – 8 με «καλή διαγωγή»; Ισα ίσα για να λέμε πως κάτι κάναμε και ο «νόμος εφαρμόστηκε».

Για μια προχωρημένη κοινωνία το ιδανικό θα ήταν τέτοιου είδους ψυχοπαθείς κι αντικοινωνικοί χαρακτήρες να δέχονται ανταπόδοση που πρώτον θα είναι δίκαια και δεύτερον θα είναι αποτρεπτική γι αυτούς και για άλλους ομοίους τους να πράξουν ξανά τα ίδια.

Τι να τον κάνεις όμως έναν τέτοιον; Να του κόψεις το ένα χέρι και το ένα πόδι; Να του ευνουχίσεις; Να τον περιφέρεις έτσι σε όλη τη χώρα για να τον βλέπουν όλοι και προπαντός οι όμοιοί του για να μη τολμήσουν κάτι ανάλογο; Να του κάνεις και λοβοτομή; Αξίζει όμως να ασχοληθεί κανείς με ένα τέτοιο πλάσμα αλλά και να κάνεις τέτοιες ακρότητες;

Για να σωνόταν η Αννα αλλά και να σωθεί μελλοντικά η όποια άλλη Αννα αξίζει όλοι να απαιτούμε οι τεμπέληδες της Πολιτείας να δρούνε προληπτικά κι όχι (για το θεαθήναι) κατόπιν εορτής. Τι να το κάνουμε αν ο κάθε βρωμερός φονιάς κάνει κάποια χρόνια «δωρεάν διακοπές» στη «στενή»; Όπως είπε και ο αρραβωνιαστικός της κοπέλας «και ελεύθερο να τον αφήσουν δε με νοιάζει, γυρίζει η Αννα πίσω;». Ακριβώς αυτό.

Ποιος έχει απωθημένα, κόμπλεξ, αντικοινωνικές τάσεις και παρόμοια ψυχολογικά προβλήματα; Στο μαντρί. Θες να ζήσεις στην κοινωνία με τους ανθρώπους; Πρέπει να γίνεις άνθρωπος. Δεν μπορείς; Οξω απ' την παράγκα.

Ο ανισόρροπος φονιάς κοιμήθηκε, είπανε, με τα ματωμένα παπούτσια κάτω από το κρεβάτι στο θάλαμο του στρατοπέδου. Τόσο πολύ τον ενόχλησε αυτό που είχε κάνει. Τόσο πολύ καταλάβαινε τη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή. Κρίμα που αυτός δεν είχε μία τέτοια. Κρίμα που τη στέρησε κι από την Αννα που ήταν τυχερή και την είχε.

Ισως αυτή τελικά να ήταν η αιτία. Ψόφησε η κατσίκα μου, να ψοφήσει και του γείτονα. Χάλασε το αυτοκίνητό μου, να χαλάσω και του γείτονα για να το «φχαριστηθώ». Δεν έχω ζωή, σας μισώ όλους, εσύ που είσαι όμορφη κι ευτυχισμένη και περνάς καλά στη ζωή σου με τους δικούς σου ανθρώπους και με τους φίλους σου, εσύ θα τα πληρώσεις όλα…


http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=1640

4 Comments:

 • O epilogos sou .....
  oli i ousia...

  By Blogger Lili, at Οκτωβρίου 22, 2005 10:39 π.μ.  

 • Τι να την κάνω... Μπορούσα να βοηθήσω; Οχι. Σκατά στα μούτρα μου.

  By Blogger Μήτσος, ο καφετζής, at Οκτωβρίου 22, 2005 7:58 μ.μ.  

 • Μπορεί και να υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είχε δώσει ποτέ *δικαίωμα*, υπάρχουν και κάτι σιγανά ποταμάκια με low profile μια ζωή μέχρι να τους την δώσει , να τους κάνει κλικ και να περάσουν την λεπτή γραμμή της τρέλλας....πώς να τους εντοπίσεις και κατ'επέκταση να περιθωριοποιήσεις και να λάβεις τα μέτρα σου σαν κοινωνία εναντίον τους...δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση, τέτοιοι φόνοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από την στιγμή που πάντα θα υπάρχουν σαλεμένα (στο υπόβαθρο μέχρι να βγουν στην επιφάνεια) μυαλά. Ίσως περισσότερη προσοχή από το *ασθενές φύλο* και κάποια *διπλωματική* κίνηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται ούτε να εξαγριώσεις το ζώο, αλλά ούτε και να του κάτσεις. Κάτι ενδιάμεσο ίσως μέχρι να βρεις τον τρόπο να ζητήσεις βοήθεια, αυτή η αντιμετώπιση ίσως σώσει κάποιες ζωές.

  By Blogger xxx, at Οκτωβρίου 25, 2005 11:46 π.μ.  

 • Ναι, αλλά υπάρχει και η, βλακώδες κατ' εμέ, αντίληψη πως οι γυναίκες είναι και πρέπει να είναι το ασθενές φύλλο κλπ. Εντάξει, σωματικώς είναι ασθενέστερες ίσως. Αυτό όμως θα έπρεπε να κάνει πρώτα απ' όλα τις ίδιες να δώσουν προσοχή στο μειονέκτημα αυτό και να το λύνουν από νωρίς. Π.χ. προσωπικά πιστεύω πως ΟΛΕΣ οι γυναίκες θα πρέπει από μικρές να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να είναι τουλάχιστο ισοδύναμες με τον άνδρα. Υποχρεωτικά όμως, στο σχολείο ή κάπως αλλιώς. Δεν είναι λογικό να είσαι έρμαιο του κάθε εγκληματία.

  Οσο για τους βαρεμένους, μη παίρνεις όρκο. Ισως εξωτερικά κάποιοι να "καμουφλάρονται" αλλά αν όλοι περνούσαμε από κάποιο ψυχολογικό τεστ πιστεύω πως η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη.

  Ακουσα τον σερβιτόρο της συγκεκριμένης καφετέρειας να λέει πως τους σέρβιρε, μίλησε μαζί τους κι ήταν πολύ φυσιολογικοί. Σαφώς με μια καλημέρα δεν μπορείς να καταλάβεις αν ο άλλος είναι έτοιμος να σε σκοτώσει για ένα τάληρο. Ομως με ένα σοβαρότερο έλεγχο τους αντιλαμβάνεσε. Π.χ. το πως ζει κάποιος είναι "πυξίδα" για τα εσωτερικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζει. Ενας ειδικός θα μπορούσε να καταλάβει πως αυτός κάπου "δε βαδίζει σωστά". Το θέμα είναι ποιος ενδιαφέρεται να τα δει αυτά.

  Προς Θεού όμως, δεν εννοώ πως δεν είχε τον έλεγχο των πράξεών του αλλά απλά πως είχε εγκληματικές τάσεις. Τα λογικά του φαίνεται πως μια χάρά τα έχει, όπως κι όλοι οι άλλοι δήθεν νταήδες που δέρνουν τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους κλπ μουστακαλήδες και τριχωτοί και το παίζουν "άντρες". Ολοι αυτοί είναι για φόρτωμα σε κοντέινερ και βουρ για το ξερονήσι.

  Α ρε, Καρατζαφέρης που μας χρειάζεται...

  By Blogger Μήτσος, ο καφετζής, at Οκτωβρίου 25, 2005 12:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home