Ασε καλύτερα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Μήτσος VS Porsche Cayene: CU L8er Alig8or!!


Καλά τον έγραψα τον τίτλο Θανασάκη;

Λοιπόν, ταξιδεύω εις τας εθνικάς οδούς και πάλι, αυτή τη φορά για λόγους υγείας. Μόλις έχω φύγει από κέντρο αποκατάστασης μέσης + πλάτης και είμαι για τον ύπνο, οπότε οδηγώ αργά και συντηριτικά. «Ας πάω σιγά σήμερα» σκέφτηκα. Που τέτοια τύχη όμως…

Πιάνει μπόρα της τάξεως των 700 MegaTesla + Κατρίνα + Διαγαλαξιακός Ανεμοστρόβιλος και τα πήρε όλα και τα σήκωσε. Με 60 χλμ/ώρα και τέρμα δεξιά όλοι και πολύ τους ήτανε. Κι όμως…

Στο βάθος διακρίνω (μέσα στη λασπούρα και στα βροχόνερα που πετούσε από πίσω) αδιευκρινίστου ταυτότητος όχημα να βγαίνει αριστερά και να προσπερνά το σύνολο κινουμένων εμποδίων που είχε καταλάβει την δεξιά λωρίδα. Ποιος είναι ο τύπος; Και τι αμάξι οδηγά;

Τούτα τα υπαρξιακά ερωτήματα με καίγανε εκείνη τη στιγμή και παίρνω φόρα να τον πλησιάσω για να λύσω το μυστήριο. Λέτε να πέσω πάνω σε λαβράκι; Λέτε να με έχει καλεσμένο το επόμενο Σάββατο ο Χαρδαβέλλας;;

Ξεκινά λοιπόν ο Μήτσος και πάει. Οι βροχή να πέφτει όχι σαν καρεκλοπόδαρα αλλά σαν καναπέδες ολόκληροι αλλά η ρημάδα η περιέργεια που να με αφήσει να ησυχάσω… Μόλις πάω να τον πλησιάσω, γίνεται καπνός!

Να μη τα πολυλογώ, έφτασα να πηγαίνω με 200+ την ώρα με συνθήκες ορατότητας που στην καλύτερη περίπτωση έβλεπες μέχρι το ταμπλό του αυτοκινήτου (σου), βροχή που έφτανε να πνίξει 50 Τιτανικούς μαζί και γενικώς συνθήκες πρόσφυσης που για να κρατήσεις το όχημα με 80 χλμ/ώρα θα έπρεπε να είσαι ο Χάρυ Πότερ.

Σκυλί όμως ο μπροστινός, όσο με έβλεπε να πλησιάζω, τόσο του έδινε. Από το πλάι οι επιβαίνοντες στις κινούμενες λαμαρίνες να κοιτούν με απορία ποιοι είναι οι δύο παρανοϊκοί. Με τα πολλά, η καριέρα του τύπου ως άντρας τελείωσε και έφτασε η ώρα να πέσει από το σπαθί του άρχοντα των δρόμων, Μήτσου.

Καταφέρνω να τον πλησιάσω στα περίπου 500 μέτρα και βλέπω ένα όχημα ψηλό κι ογκώδες που έμοιαζε με το Audi Q7, αυτό το τζιπάκι της Audi που είχα δει σε ένα περιοδικό. Όπως όμως μου είχε πει ο Θανασάκης, το όχημα αυτό δεν κυκλοφορούσε στην αγορά. Ε, τότε, τι διάολο είναι το ρημάδι;

Αντε δώστου και αγκομαχώντας το Μήτσιο όχημα με τα πολλά τον φτάνω στα λίγα μέτρα και βλέπω πως πρόκειται για Porsche Cayene, αυτό που έχει ο Τριανταφυλλόπουλος κι όλοι όσοι χρειάζονται ένα υπερυψωμένο τετρακίνητο όχημα για να επισκέπτονται τα δύσβατα εδάφη και τις βραχώδεις βουνοκορφές της πλατείας Κολωνακίου και πέριξ.

Το ζόρι που τραβούσα όμως εγώ μέχρι να μάθω «τι είναι αυτός ο πούστης», τώρα φαίνεται πως πέρασε στον οδηγό της Porsce ο οποίος βλέποντας 4 φώτα κολλημένα πίσω του και μη μπορώντας να ξεφύγει περισσότερο, έκανε δεξιά για να δει τι είναι αυτό που τον καταδίωκε τόση ώρα.

Περνώ από δίπλα και βλέπω 45άρη καλοζωισμένο τύπο με μαγουλάκια όλο χάρη, γραβάτα, κοστούμι κλπ (μάλλον δικηγόρος) ο οποίος μόλις αντελήφθην πως αυτός που του έγινε εφιάλτης ήταν α) ο Μήτσος και β) με απωανατολίτικο Ι.Χ. που κοστίζει το 1/10 του δικού του, πετάχτηκε πάνω σα να έφαγε κωλοδάχτυλο από τον Κινγκ Κονγκ ενώ παρόμοιες αντιδράσεις είχαν και οι υπόλοιποι συνεπιβάτες του. Βρε λες να με γνώρισαν από το Ιντερνετ και να ήθελαν αυτόγραφο;

Ε, βρήκα κι εγώ ευκαιρία και μέχρι να συνέλθει αυτός από το κινγκ-κόνγκιο κωλοδάχτυλο περνάω μπροστά και (κουτοπόνηρος χαιρέκακος νεοέλλην ως είμαι) σκέφτομαι «φάε τώρα τη λασπούρα εσύ μπινέ»!

Λοιπόν ο τύπος το πήρε βαρέως! Με κατεδίωκε σε όλη την εθνική οδό, μετά βγήκα, βγήκε κι αυτός, μόνο μέχρι το ασανσέρ της πολυκατοικίας δε με πήγε! Αφού προς στιγμήν φοβήθηκα μην είναι τίποτε δολοφόνος της μαφίας και με καθαρίσει!

Μα καλά, τόσα λεφτά έχουν αυτοί οι νεοπλούσιοι για πανάκριβα αυτοκίνητα, 1000 ευρώ δεν έχουν να χαραμίσουν για έναν ψυχαναλυτή;

Φευ!

3 Comments:

 • Καλοί μαλάκες είστε και οι δύο. Ο ένας, ματσωμένος με κυριλέ αμάξι που πιστεύει ότι έχει πιάσει τον πάπα απ΄ τ΄αρχίδια, κι ο άλλος, εσύ, ιδιοκτήτης κουραμπιέ με ρόδες που, στην προσπάθειά του ν΄αποδείξει ότι μπορεί να μην έχει παλάτια και λεφτά αλλά έχει αρχίδια, βάζετε σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους που δε φταίνε σε τίποτε. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

  By Blogger aganta, at Ιανουαρίου 02, 2006 6:16 μ.μ.  

 • Υπερβολές πτωχέ θνητέ.

  Κατ' αρχάς και οι δύο πηγαίναμε στην αριστερή λωρίδα με όλα τα χλαπατσίμπαλα αναμμένα έτσι ώστε οι εγκεφαλλικώς παραπληγικοί γιωταχήδες να βλέπουν και να κάνουν στην άκρη.

  Επίσης, το σχόλιό σου μπορεί να εκληφθεί κι ως μομφή προς το Κράτος, που δεν έχει μεριμνήσει να κατασκευάζει ειδικούς δρόμους για τους κανονικούς οδηγούς, κι άλλους δρόμους για τις μετακινούμενες λαμαρίνες.

  Εγώ και ο μαγουλάκιας πορσάκιας είμαστε η καλύτερη απόδειξη πως ταξικές διαφορές υπάρχουν ΚΑΙ στο δρόμο.

  Δηλαδή δε φτάνει που παράγω και έργο και πολιτισμό, μας τη λες κι από πάνω;;

  By Blogger Μήτσος, ο καφετζής, at Ιανουαρίου 02, 2006 6:34 μ.μ.  

 • Επίσης το γιωταχί μου δεν είναι κουραμπιές, έχει και ουάου ηχοσύστημα + μεμβράνες για τον ήλιο. Αυτό για να μην αιωρούνται ψεύτικες εντυπώσεις.

  By Blogger Μήτσος, ο καφετζής, at Ιανουαρίου 02, 2006 6:35 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home